Monday, August 5, 2013

Nippon Day 19: Asakusa & Tokyo Sky TreePerjantai oli meijän viimenen turisteilupäivä. Suuntana oli akihabaran kautta Asakusa ja uuden uutukainen Tokyo Sky Tree. Napattiin terveellisesti aamupalaks Akibasta crepet, joiden voimalla jaksettiin myöhemmin jyrätä eteenpäin Asakusan ihmisvirrassa. Käytiin vilkuilemassa perus Senso-ji temppelimaisemat ja aateltiin aluks et mehän päästään ihan kävelemällä sinne itse Sky Treen luokse.
Se ei kuitenkaan ollukaa iha nii helppoo ja luovutettiin se pyhiinvaellus siihen ku bongattiin suoraan paikan päälle huristeleva juna. Hypättiin kyytiin ja putputeltiin parin pysäkin verran eteenpäin kunnes oltiin Sky Treen juurella. Ja olihan se läheltä katottuna aikasmoisen massiivinen esitys.


Mentiin ensimmäiseks jonottamaan sisäänpääsylippuja ja ihmeteltiin, et miten siel voi olla niin paljon porukkaa (kello oli ehkä jotai 14.00)! Kummasteltiin myös ihmeellisiä A-, B-, C- ja D-jonoja joissa luki eri kellonaikoja joista aikasin oli 17.00.. Little did we know, et vihdoin ku päästiin tiskille ostamaan lippuja, ni meille iskettiin lappu käteen jossa luki et saadaan tulla C-jonosta ostamaan liput klo 18.30!! Oltiin siis onnistuttu tulemaan paikanpäälle just mahollisimman kiireisenä päivänä, ni ne joutu päästämään ihmisiä kellonaikojen mukaan sisään. :D Aateltiin jättää koko Sky Tree väliin mut koska oltiin sinne asti jo raahauduttu ni tyydyttiin kohtaloomme ja jäätiin odottelemaan.

BLIMPPI!!


Vihdoin ja viimein kello löi 18.30 ja oltiin jonossa ensimmäisenä odottamassa sisäänpääsyä. Oli kerenny tulla jo pimeetä mut se ei haittanu mua ollenkaan. Rakastan muutenki Tokion kaupunkimaisemaa enemmän illalla. :) Mentiin hissillä ensin Tembo-kerrokseen joka oli 350m korkeudessa. Ilma oli tosi kirkas ni kaupungin valot näky tooooooosi pitkälle! Päätettiin viel viimesen virallisen illan kunniaks maksaa vähän ekstraa ja nousta 100 m korkeemmalla olevaan Tembo Galleriaan. Luulin, ettei sil 100 m erotuksella niin ihmeellistä eroa olis, mut olinpas väärässä!! Maisemat oli kerta kaikkiaan henkeä salpaavat. Yet again money well spent!Lähettiin kotiin joskus yheksän jälkeen ja päätettiin verestää muistoja ja kulkea Uenon juna-aseman kautta. Majailtiin kahella ekalla Japanin reissulla Uenossa joten nostalgiaryöpystä ilahtuneena saatiin hyvä päätös häämatkalle.

Ueno-Panda!

No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com