Wednesday, April 3, 2013

Nippon Day 4: Kyoto (pic heavy)


Herätys oli klo 6.00. Säätiedotuksen mukaan päivän piti olla "puolipilvinen" eli toisin sanottuna täydellinen päivä ulkoiluun. Se ei kuitenkaan ihan pitäny paikkansa, nimittäin vettä tihutti ja taivas oli täysin harmaa, mut päätettiin silti uhmata luontoa ja lähtee Kiotoon. Osakasta pääs tosi näppärästi yhellä junalla Kiotoon ja matkaan meni about 30 min. Saavuttiin sateen saattelemana Kioton asemalle ja hypättii heti bussiin joka huristeli meijät kohti ensimmäistä nähtävyyttä.

Oon aina halunnu päästä näkemään Kioton kultasen temppelin joten paras paikka alottaa meijän kulttuurireissu oli tietysti kyseisestä Kinkaku-ji temppelistä. Kirsikankukat ei ollu vielä ihan täydessä kukinnassa, mut sen verran mitä nähtiin ni oli ne kyllä vaan upeita. Kirmasin ku mielipuoli kuvaamassa joka ikisen puskan ja rehun mikä vähänki näytti vaaleenpunaselta. :D Yritettiin myös olla tosi spiritual ja sytytettiin kynttilät sellaseen "alttarikaappiin" avio-onnen ja terveyden kunniaks.
Kultasen temppelin jälkeen hypättiin taas bussiin ja hurautettiin muutama pysäkki eteenpäin Ryoan-ji-temppelille. Sieltä löytyy myös yks kuuluisimmista kivipuutarhoista ja voi ku Kuma olis ollu mukana ni olis tehny mieli heittää sille tennispallo keskelle sitä täydellisen virheetöntä taideteosta. :D Haluisin kyl olla näkemässä sen kuka noiki puutarhat käy joka päivä haravoimassa! Ja mitä jos joku lintu riehaantuu ja menee sotkemaan sinne, ni se on koko puutarha sit laitettava kai uusiks? O.oShish kebab - kirsikankukkia

Seuraavaks suunnistettiinkin sitte ihan jalkasin Ninna-ji temppelille joka oli vähän samaa luokkaa kun aikasempikin paikka ja myös täältä löyty kivipuutarha. En muuten suosittele kauheesti sadepäivää näiden temppelireissujen tekemiseen, nimittäin se maaperä noissa temppelialueissa on jotain mutasoramömmöä ja se döfää ihan joltain ulkohuussilta!! XD Yritä siinä sitte poseerata kovin romanttisesti kaikkiin kuviin siinä paskanhajun ja mutamössön keskellä. Tosin kokemus toikin! Haha! :D


KyykkypaskallaNinna-ji temppelin läheltä lähti sitten sellanen pikkunen juna kohti Arashiyamaa, jonne oli päästävä! Siel nimittäin on Monkey Park missä pääsee hengailemaan vapaana elävien japanin apinoiden kanssa. Ei jaksettu edes kunnolla keskittyä siihen Arashiyaman kuuluisaan Togetsukyo-siltaan ku viiletettiin tukka putkella kohti apinapuistoa. Hymy hyyty kyllä lyhyeen ku oltiin maksettu sisäänpääsy maksu ja vilkastiin vuorenrinnettä mitä pitkin oli alettava kiipeemään ehkä maailman toisiks surkeimpia polkuja ja portaita pitkin (surkeimmat on edelleenkin Kamakurassa!).
 
En tiiä mikä ylempi voima meijät sai jaksamaan, mut päästiin ku päästiinki lopulta sinne ylös ja ku oltiin hetki haukattu happpea ni alettiin kyttää apinoita. Siel pienellä kielekkeellä keskellä vuorenrinnettä oli pikkunen mökki ja sitte ulkoalue missä niitä apinoita vipels vaikka millä mitalla. Sieltä mökin sisältä sai ostaa pieniä ruokapusseja ja sit niit apinoita sai syöttää kädestä. Oli ne kyl niin lutusia vaikkakaan niit ei saanu kattoa silmiin ellei halunnu et ne yrittää käydä heti kimppuun... :D

Apinoiden jälkeen matka jatku ja käytiin vielä vilkasemassa Arashiyaman bambumetsä. Napattiin äkkiä pienestä kojusta meille drive by-safkat koska meil oli tosissaan ihan huippukiree aikataulu. Pate yritti koko bambumetsän ajan ettiä pientä irronnutta bambun palasta matkamuistoks kotiin, mut aika huonolla menestyksellä, luultavasti yli-innokkaat japanilaiset ehtiny siivota kaikki irtopalaset pois ennenku ne kerkee edes maahan pudota... :D
Steamy meat buns & corn


The black sheepSeuraava kohde oli Kioton manga museo jonne kerettiin just sopivasti tunti ennen sulkemisaikaa. Siel oli meneillään Paten yhen lempiartistin (Katsuya Terada) näyttely ja koko matkan ajan olin pitäny sitä yllätyksenä sille. Ja kyllä oli mies mielissään ku vihdoin näki mistä oli kyse!! Museo itessään oli kans tosi kiinnostava, vielä jos olis vaan ollu vähän enemmän aikaa kierrellä ni olis saanu perusteellisemmin tutkittua mangan historiaa yms.
Viimenen kohde meijän Kioton reissulla oli Gion ja Maruyama-puisto. Gion on sellanen vanhanaikanen kävelykatu missä kaikki talot on ku suoraan jostain vanhoista samurai-leffoista. Siel on myös paljon geisha-ravintoloita ja nähtiinki yks geisha, mut se karkas näkyvistä ennenku sain kameraa esiin. u__u"
Maruyama-puisto oli myös tosi ihana paikka. Siellä sijaitsee Yasaka shrine (lyö pää tyhjää mikä shrine on suomeks..) ja se varsinki näytti makeelta ku alko olla jo pimeetä! Vähän harmitti ku monet ruokakojut oli jo ehtiny mennä kiinni, mut kerettiin sentään näkee kaikki tärkeimmät. Yasaka shrinen takana sijaitsevassa puistossa oli täys hulina päällä ku ihmiset istu picnicillä tai dokaamassa kavereiden kanssa kirsikkapuiden ja lyhtyjen alla. Keskellä puistoa on myös kuuluista Weeping cherry tree joka on valaistu iltasin ja varsinki ku se oli nyt täydessä kukassa ni se oli ihan mielettömän näkönen! Niin kaunis!

Maruyaman jälkeen oli aika palata Kioton asemalle ja lähteä takasin Osakaan. Oltiin takasin hotellilla ehkä klo 21.30 ja liikkeelle lähettiin aamulla 7.30 joten hyvin saatiin koko päivä kulumaan Kiotossa. Ja oikeesti siit jäi vielä sellanen fiilis, et nyt se on nähty. Hyvällä tavalla that is. Kerettiin kiertää kaikki paikat mitkä haluttiin ja vähän enemmänki. Eli jos joku menee lomalle Osakaan ni suosittelen lämpimästi tekemään tollasen päivän reissun Kiotoon. Siinä kerkee kyllä näkemään ja tekemään vaikka mitä! Ite olin ainaski tosi tyytyväinen! Jalat ei ehkä ollu täysin samaa mieltä, mut tiespähän ainaski kävelleensä ku kantapäistä meinas tulla luutki jo läpi. XD Ja oli se sen arvosta!

2 comments:

 

Template by BloggerCandy.com