Saturday, April 6, 2013

Nippon Day 5: Castle & Village


Seuraavana Osakan must see-listalla oli tietysti Osaka Castle jonne suunnattiin heti aamusta. Kirsikankukat oli siellä melkeinpä täydessä kukinnassa, joten päästiin ihailemaan niitäkin vielä ja turisteilemaan kunnolla kameran kanssa. Ostettiin aamupalaks soba-nuudeleita sen linnan viereisen temppelin pihalla olevasta pienestä kojusta ja kyllä oli hyvää!! Linnalle ku päästiin ni aurinkokin päätti näyttää hetken naamaansa ja vihdoin oli tosi lämmin! Kehtas ensimmäistä kertaa kulkea ilman takkia! Maksettiin pieni sisäänpääsy maksu ja sit taas henkihieverissä kiivettiin portaita sinne linnan huipulle josta pääs ihastelemaan heräilevää Osakaa. Oli hienot näköalat!Mini-Osaka

Nähtiin japanilaisten hääpukujen kuvaukset!

Perjantai oli tosissaan meijän viimenen kunnon päivä Osakassa joten linnan jälkeen oli pakko jatkaa matkaa viimeselle nähtävyydelle joka oli Tokion Odaibaa muistuttava Tempozan Harbor village. Se on ihmisen rakentama "saarijatkine" Osakan rannikolla. Siel sijaitsee myös yks maailman suurimmista akvaarioista joten ensimmäisenä suunnistettiin siis mulkoilemaan fisuja Kaiyukaniin.

Mul on ollu vähän huonoa kokemusta Japanin eläintarhojen ja varsinkin Tokyo Towerin akvaarion (älkää ikinä kukaan menkö sinne ellette haluu huonoo mieltä!!) kanssa. Japani kuitenkin on aika tiiviisti asuttu maa mitä näin kaupunkielämään tulee, ni samaa voi odottaa myös elukoista. Liian isot eläimet liian pienissä häkeissä. Jopa eläinkaupoissa myydään kissan- ja koiranpentuja sellasista lasiakvaariosta... :( Anyhow, olin pikkasen ennakkoluulonen tota Kaiyukania kohtaan mut täl kertaa sainki olla positiivisesti yllättyny!! Siellä nimittäin oli esim. delfiineillä ja hylkeillä melko hyvät tilat polskutella ja niit altaita vois kutsuu jopa isoiks japanin standardilla. Tän akvaarion keskellä sijaitsi isoin tankki mitä oon ikinä nähny ja siel uiskenteli valashai, vasarahaita, rauskuja ja kaiken maailman fiskpinnejä mitä nyt meressä eleleekään. Se oli tosi makeen näkönen!Akvaarion jälkeen sujahdettiin heti siinä vieressä olevaan kauppakeskukseen missä oli kaikenlaisia random pikkukauppoja. Tosi paljon löyty myös sellasia turistikrääsäkauppoja mitkä myi ylihintaan jos jonkilaista japanilaista riepua ja kuppia. Hairahdettiin ja ostettiin iteki muutamat seinäkankaat.... u__U" Mutku kirsikankukkia ja luurankoja.... Onnistuttiin eksymään myös johonki petting zoo-mestaan mis oli surullisen näkösiä varmaan 12-15 vuotiaita koiria joita sai silitellä ja löyty pupuja ja kissoja ja yks pieni apinakin sellasessa pienessä lintuhäkissä. Ei taas tullu kauheen hyvä mieli niiden eläinten puolesta mut en voinu mitää, et mun sydämen vallotti vääryydestä huolimatta sellanen yksinäinen, ihan pöhöttyny alpaka!


Alko tulemaan ilta ja päätettiin et maailmanpyörään on vielä päästävä ni saadaan täydellinen lopetus Osakalle. Toi Tempozan Ferris Wheel on myöskin yks maailman isoimmista maailmanpyöristä joten 2 ennätystä yhteen päivään on ihan hyvä saavutus! :D Odoteltiin n. 20 min, et saatiin kokonaan läpinäkyvä koppi ja oli kyllä odottamisen arvosta. Noustiin 112 m korkeuteen ja täytyy myöntää, et tollaset näkymät varsinkin iltasin, kaikkine valoineen vetää ihmisen hiljaseks. Rakastuin Tokiossa ensimmäiseks sen iltamaisemiin ja täytyy nyt kyllä myöntää et Osaka seuraa maisemineen hyvänä kakkosena. Niin kaunista!Pilvissä leijailun jälkeen olikin aika lähteä takasin hotellia kohti nukkumaan viimenen yö Osakassa. En tiiä mennäänkö tulevaisuudessa enää Osakaan uudestaan, mut oli se kyl tosi mukava paikka ja suosittelen lämpimästi Japaniin reissaaville käymään paikanpäällä jos budjetti ja aika vaan riittää. Oon kyllä tosi ilonen, et nyt on Osaka ja Kioto nähty mut Tokio.... Siellä se REAL vacation (honeymoon) started!

No comments:

Post a Comment

 

Template by BloggerCandy.com