Monday, November 25, 2013

The Last of Us


Lainattiin kaverilta viime viikolla Last of us ja buustattiinkin se muutamassa illassa läpi. Hävettää myöntää, ettei olla aikasemmin tota peliä jo pelattu kun se on kuitenkin all mighty Naughty Dogin tekemä (ja PS3 exclusive)! XD Anyhow, nyt sekin peli on koettu ja ei voi muuta sanoa ku HUHHUH. Se oli oikeesti aivan mieletön pelikokemus ja vaikka vaa katoin vierestä ku Pate pelas ni silti pystyin fiilistellä ihan täysillä mukana!

Lyhyesti selitettynä Last of us perustuu post-apokalyptiseen maailmaan jossa on jo 20 vuotta riehunu sieni-infektio mikä muuttaa ihmisistä zombien kaltasia mutantteja. Päähenkilö Joel palkataan saattamaan 14-vuotias tyttö, Ellie, Fireflies-nimiseen vastarintaliikkeeseen, joka yrittää edelleen keksiä lääkettä maailmalla riehuvaan infektioon. That's it. Ei mitään sen monimutkasempaa. Monet voi ihmetellä, että miten noin mitäänsanomattomasta juonesta voi tehä hyvän pelin ja itekin olin aluks pikkasen skeptinen (varsinki ku viimesin Uncharted ei ollu ihan parhaimmasta päästä) tota peliä kohtaan, mut olipas ihanaa olla väärässä!


Ite uskon, et Last of Us:in vetonaula on hahmot ja pelattavuus. Joel ja Ellie on niin hyvin kirjotettuja hahmoja, et pelin edetessä ja varsinki lopussa tuntuu ku ois tuntenu ne hahmot koko ikänsä. Myös kaikki sivuhahmot on hyvin kirjotettuja ja loogisia, vaikkei niillä olis edes isoa roolia pelissä. Mä en aluks pahemmin edes välittäny Elliestä, mut ku tarina eteni ja näki mitä kaikkea se joutu kokemaan ni vähitellen aloin ymmärtää sitä paremmin ja pystyin myöntämään, et se on oikeesti tosi hyvä hahmo.


Tykkään myöskin siitä miten toi peli on jaettu vuodenaikojen mukaan eri osiin ja tapahtumiin. Ja vaikka kyseessä on zombie-peli ni loppujen lopuks tossa oli tosi vähän sellasta ihan älytöntä räiskimistä ja loputtomia vihollisjoukkoja. Mua itteäni ainaki miellyttää enemmän just tollaset pelit missä ei välttämättä tuu yhtäkään vihollista pitkään aikaan, mut pelaajana ei ite tiedä sitä ja sit odottaa koko ajan vihollisia ja säikähtää pienintäki epänormaalia ääntä. Vähän niinku vanhat Silent Hillit ja Resident Evilit. :D Mut oli Last of Usissa tottakai sellasia Uncharted-tyylisiä taistelukohtauksiakin, et oli joku tietty alue missä vilisi vihollisia ja sit piti hiipiä kaikki hengiltä tai antaa aseen laulaa. Et ei se pelkästään mikään iso sightseeing trip-peli ollu. XD


Ton pelin inventory oli kans ihan loistavasti keksitty! Joelilla on reppu johon mahtuu tietyn verran tavaraa, ja se ei todellakaan oo mikään päätä huimaava määrä miten paljon roinaa voi kantaa. Matkan varrelta löytyy myös hyödyllisiä esineitä joista voi tehä medikittejä, molotoveja yms. hyödyllistä. En tiedä vaikuttiko vaikeusaste tavaroiden määrään, mut ainakin hardilla kun pelas ni välillä piti miettiä tarkkaan mihin niitä tavaroita oikein tuhlailee. Ammukset on myöskin tosi harvinaisia joten sekin pakottaa harkitsemaan tarkkaan aseen käyttämistä ja make every bullet count! Ainoo mikä herätti hieman huvitusta oli pillerit, joita käytettiin exp-pointtien tavoin erilaisten taitojen parantamiseen... mut ehkä Joel on jonkin sortin lääkeriippuvainen? :D


All in all, en voi muuta sanoa ku et oli ihan mielettömän hyvä peli! Ääninäyttely, äänimaailma ja musiikit oli kaikki mahtavia! Vaikkei juoni mikään monimutkanen ookkaan, ni siihen mahtu mukaan vaikka minkälaisia käänteitä ja välillä se pisti miettimään, et how could they?!? Se myöskin jakso kantaa loppuun asti ja jätti ainakin mut haluumaan vielä lisää! Lueskelin netistä, et jotkut on ollu pettyneitä pelin loppuun, mut mun mielestä se oli yksinkertasesti vaan täydellinen.


PPPPoints (as in PuchiPuchiPopPoints ehehe) 9,5 / 10

* * *

PS. TORSTAINA PS4 YÖMYYNTI!! AAAARRRRGGGGNNNNNGGHHH!!!

2 comments:

  1. Hyvältä peliltä vaikuttaa, en ole aiemmin kuullut muuta kuin nimen ja että siinä on joku mies ja pikkutyttö :D Joku päivä ostan >:3 Hei, voisithan joskus kirjoittamisen sijaan kuvata itseäsi kun olet pelaamassa (vähän samaan tyyliin kuin PewDiePie)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa kyl hommata!! <3 Haha, en oo ehkä parasta kateltavaa kameran edessä varsinkaan ku pelaan.... Pitäis sensuroida luultavasti yli puolet videosta!! XDD Mut ehkä joku päivä ryhdistäydyn ja uskallan kuvata jonku pikku videon! ^w^

      Delete

 

Template by BloggerCandy.com